10 Recomandari de retinut la alegerea unui nume de domeniu

Alegerea unui domeniu potrivit este la fel de importanta precum alegerea numelui pentru o companie. Domeniul reprezinta identitatea ta si compania in mediul online, prin urmare ar fi bine sa te asiguri ca alegi un nume de domeniu potrivit afacerii tale care este usor de gasit si de promovat. In urmatoarele randuri gasesti informatii care te vor ajuta in alegerea domeniului perfect.

01. Decide daca vrei un nume de domeniu brandabil sau un nume de domeniu bazat pe cuvinte cheie care specifica activitatea care o desfasori.

02. Asigura-te ca nu incalci drepturile de autor (copyright) cand alegi un nume brandabil. Realizeaza o cercetare amanuntita sa te asiguri ca numele pe care il alegi este unic. Aceasta greseala este facuta destul de rar, dar cand se intampla iti poate incurca planurile afacerii si te poate costa destul de mult.

03. Usor de scris. Daca un domeniu necesita multa atentie pentru a fi scris din cauza lungimii sau cuvintelor care nu se pot pronunta, se pierde din valoarea de marketing.

04. Memorabil. Exista milioane de domenii inregistrate, prin urmare detinerea unui domeniu memorabil si atragator este un lucru esential.

05. Cat mai scurt posibil. Ideal ar fi ca un domeniu sa fie simplu si scurt, deoarece daca este lung si complex utilizatorii il pot scrie gresit.

06. Daca vei alege un domeniu bazat pe cuvinte cheie, foloseste cuvinte care sunt cautate de oameni. Acest lucru iti va imbunatati clasarea in motoarele de cautare. Pentru cautarea cuvintelor potrivite poti folosi Keyword Planner de la Google Adwords (ex. mobilalemncires.ro)

07. Alege extensia adecvata. Daca ai in plan sa aduci clienti din toata lumea cel mai potrivit ar fi un domeniu cu extensia .COM, .INFO pentru site-uri informationale, .ORG pentru site-uri non comerciale etc.

08. Evita cratimele si numerele. Cratimele si numerele nu sunt corect intelese de cele mai multe ori. Oamenii care aud un domeniu ce contine o cifra nu stiu daca sa scrie cu cifra (4) sau cu litere (patru). De asemenea daca un domeniu are cratime si mai multe cuvinte exista sansa sa nu isi aminteasca in ce loc este pozitionata cratima. O alta problema este ca domeniile cu multe numere si cratime nu sunt vazute bine de motoarele de cautare.

09. Protejeaza brand-ul. Daca vrei sa inregistrezi un domeniu brandabil .RO ar trebui sa te gandesti sa achizitionezi domeniul si cu celelalte extensii (.com, .net, .info etc) dupa care faci redirect spre site-ul principal. In acest fel te asiguri ca nici o alta persoana nu va avea acelasi nume de domeniu precum al tau.

10. Actioneaza rapid. Domeniile se vand foarte rapid doarece sunt ieftine, prin urmare inregistreaza domeniul preferat cat mai curand posibil, daca nu vrei sa fie cumparat de alta persoana.

Inregistrati domeniul la noi – mfirma.ro!

 

sursa de informatie: www.zooku.ro

 

 

About

View all posts by